Placeholder

Recept voor fusilli-omelet met pesto, mozzarella en pijnboompitten

Een bijzonder lekker recept met spiraalpasta. Serveer met een heerlijke tomatensalade.

Een bijzonder lekker recept met spiraalpasta. Serveer met een heerlijke tomatensalade.

Lunch/ diner voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  1. 200 g fusilli
  2. klontje boter
  3. 2 el olijfolie
  4. 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  5. 6 eieren
  6. 2 el groene pesto
  7. 2 el slagroom
  8. zout en peper
  9. 1 bol mozzarella (à 125 g), in dobbelsteentjes gesneden
  10. handvol geraspte Parmezaanse kaas
  11. 30 g  pijnboompitten
  12. blaadjes verse basilicum

 

Aan de slag!

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Verhit de boter en olie in een ovenvaste koekepan en fruit de sjalotjes zachtjes een paar minuten.
  3. Klop de eieren lichtjes los met de pesto, de slagroom, zout en peper.
  4. Schep de fusilli en mozzarella door de eieren en meng alles goed.
  5. Zet het vuur hoog en schenk het eimengsel in de pan.
  6. Schud de pan een paar keer om het eimengsel goed te verdelen en zet daarna het vuur weer laag.
  7. Laat de omelet in ongeveer 12 minuten op een zacht vuur aan de onderkant garen en stevig worden.
  8. Schud af en toe de pan en duw de randen van de omelet los.
  9. Als de omelet na het schudden van de bodem loskomt en de bovenkant droog begint te worden, bestrooi je hem met de Parmezaanse kaas en schuif je de pan nog 5-7 minuten in de oven onder de grill.
  10. Garneer de omelet ten slotte met de pijnboompitten en de basilicum, snijd hem in het gewenste aantal puntjes en serveer.

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad.