Placeholder

Recept voor frambozen-parfait met perziksaus

Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.

Heerlijke frambozen-parfait met perziksaus. En je hoeft niet te wachten tot het seizoen is aangebroken, want dit gerecht is verrukkelijk met diepvriesframbozen.

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 400 g diepvries frambozen
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 sinaasappel
  • 8 perzikhelften op siroop

Aan de slag!

  1. Laat de helft van de frambozen ontdooien en prak ze fijn.
  2. Splits de eieren.
  3. Hang en vuurvaste kom boven een pan met kokend water.
  4. Klop hierin de eidooiers met 75 g van de suiker schuimig en dik.
  5. Haal de kom uit de pan.
  6. Klop het eiwit met de rest van de suiker en vanillesuiker stijf en spatel het door het dooiermengsel.
  7. Klop de slagroom stijf en spatel het met de geprakte frambozen door het eimengsel.
  8. Doe het geheel over in een diepvries bestendige bak en laat bij voorkeur 1 nacht opstijven.
  9. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
  10. Snijd de perzikhelften in kwarten en doe ze met de siroop uit het blik in de pan.
  11. Doe het sinaasappelsap en de rasp erbij en laat het geheel op laag vuur onafgedekt ca. 15 minuten stoven.
  12. Laat de perziken in de siroop afkoelen.
  13. Haal voor het serveren de rest van de frambozen uit de vriezer en schep ze door de perziksaus.
  14. Schep op elk bord een plak van de parfait, schep de perzik en frambozen er met wat van de siroop omheen.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx