Placeholder

Recept voor falafelbroodje met frisse tzatzikisaus

Perfect voor de vrijdagavond: een heerlijk broodje falafel!

Perfect voor de vrijdagavond: een heerlijk broodje falafel!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-½ komkommer
-1 teentjes knoflook, geraspt
-150 ml Griekse yoghurt
-1 el verse dille, fijngesneden
-2 el verse munt, fijngesneden
-1 el citroensap
-zout
-1 el olijfolie
-klontje boter
-12 falafelballetjes
-4 pitabroodjes
-6 blaadjes little gem sla, dungesneden
-12 plakjes tomaat
-16 zwarte olijven, doormidden gesneden

Aan de slag:
Maak eerst de tzatziki. Rasp de komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de geraspte knoflook, Griekse yoghurt, dille, munt, het citroensap en zout naar smaak en zet het mengsel daarna in de koelkast. Verhit de olijfolie en boter in een koekepan en bak de falafelballetjes in 5-6 minuten rondom bruin. Rooster de pitabroodjes in de oven of broodrooster en snijd de bovenkant voorzichtig open. Vul de pitabroodjes met de falafelballetjes, little gem sla, plakjes tomaat en de olijven. Verdeel de tzatziki over de broodjes en serveer.

Bereidingstijd: 25 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Sissy-boy homeland.