Recept voor eiersalade met tuinkers en krokante ham
9 april 2012
Geen paasontbijt zonder een lekkere zelfgemaakte eiersalade.
Geen paasontbijt zonder een lekkere zelfgemaakte eiersalade.
Ontbijtgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 6 eieren
- 3 el yoghurtmayonaise
- 3 el yoghurt
- 1 bakje tuinkers
- 1 tl olijfolie
- 100 g rauwe ham (bijv. parmaham)
- meergranenbolletjes, om te serveren
Extra nodig: keukenpapier.
Aan de slag!
- Kook de eieren in 6-7 minuten bijna hard.
- Spoel ze onder koud stromend water.
- Pel ze en snijd ze in grove stukken.
- Meng er de mayonaise, yoghurt en tuinkers door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes ham knapperig.
- Laat ze afkoelen op keukenpapier en breek ze in stukjes.
- Meng de knapperige ham door de eiersalade.
- Serveer de salade met meergranenbolletjes.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.