Placeholder

Recept voor eiersalade met tuinkers en krokante ham

Geen paasontbijt zonder een lekkere zelfgemaakte eiersalade.

Geen paasontbijt zonder een lekkere zelfgemaakte eiersalade.

Ontbijtgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 6 eieren
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 tl olijfolie
  • 100 g rauwe ham (bijv. parmaham)
  • meergranenbolletjes, om te serveren

Extra nodig: keukenpapier.

Aan de slag!

  1. Kook de eieren in 6-7 minuten bijna hard.
  2. Spoel ze onder koud stromend water.
  3. Pel ze en snijd ze in grove stukken.
  4. Meng er de mayonaise, yoghurt en tuinkers door.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes ham knapperig.
  7. Laat ze afkoelen op keukenpapier en breek ze in stukjes.
  8. Meng de knapperige ham door de eiersalade.
  9. Serveer de salade met meergranenbolletjes.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.