Placeholder

Recept voor een broodje falafel

Dit recept is ideaal als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In de meeste supermarkten kun je namelijk kant-en-klare falafel halen. Dit gerecht is natuurlijk ook geschikt als lunch.

Dit recept is ideaal als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In de meeste supermarkten kun je namelijk kant-en-klare falafel halen. Dit gerecht is natuurlijk ook geschikt als lunch.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
• 1 Turks brood
• 200 g falafel (kant-en-klaar)
• 2 teentjes knoflook
• 2 el mayonaise
• 2 el Griekse yoghurt
• bieslook, vers of gedroogd
• mespuntje suiker of honing
• 4 el hummus
• 150 g coleslaw
• 100 g sla

Ook lekker: zo maak je pita-pizza’s met kikkererwten

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in 6 tot 8 minuten. Verwarm in een koekenpan de falafel.
2. Maak ondertussen de knoflooksaus: hak de knoflook fijn, meng de mayonaise en Griekse yoghurt, voeg de knoflook, bieslook en een mespuntje suiker of honing toe en roer door elkaar. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak.
3. Snijd het brood, besmeer met een lepel hummus en leg er wat sla en coleslaw op. Leg vervolgens de falafel erop en serveer de saus er apart bij.

Tip: je kunt variëren met allerlei toppings. Inspiratie nodig? Feta, augurken, rode ui, komkommer, tomaat (ook lekker om er een salsa van te maken en als extra saus toe te voegen), olijven, mais, rode bietjes.

Zelf de falafel maken? Zo doe je dat:
Spoel 400 gram kikkererwten af en laat goed uitlekken. Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en bak deze glazig, voeg 1 eetlepel komijn, peper en zout toe. Doe de kikkererwten in een keukenmachine met het uimengsel, een handje peterselie en 1 eetlepel tarwebloem en mix tot een grof mengsel. Maak er 12 balletjes van en bak ze in 10 minuten gaar en goudbruin.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.