Placeholder

Recept voor dragonkip met rauwe ham en tomaat

Kip in een jasje! Met dit recept krijg een gewoon kipfiletje een jasje van rauwe ham en dat maakt het bijzonder smakelijk. Onthoudt dit recept als je een keer iets makkelijks, maar wel bijzonders, op tafel wilt zetten.

Kip in een jasje! Met dit recept krijg een gewoon kipfiletje een jasje van rauwe ham en dat maakt het bijzonder smakelijk. Onthoudt dit recept als je een keer iets makkelijks, maar wel bijzonders, op tafel wilt zetten.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijst:

  • 3 grote trostomaten
  • 4 kipfilets
  • 12 plakjes dungesneden rauwe ham
  • 2 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 el fijngehakte verse dragon of 2 tl gedroogde dragon
  • 125 ml crème fraîche

Aan de slag:

  1. Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water.
  2. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes.
  3. Snijd de kipfilets elk in 3 lange repen.
  4. Wikkel om elke reep een plakje ham.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de reepjes kip op matig vuur in ca. 5 minuten gaar en rondom goudbruin.
  6. Neem de kiprepen uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  7. Verhit 1 el olie in de pan en bak de bosuitjes 1 minuut.
  8. Voeg de tomaten en dragon toe en bak ze 1 minuut mee.
  9. Meng er de crème fraîche door.
  10. Verwarm het sausje ca. 2 minuten op zacht vuur.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Serveer de kiprepen met de saus.

Lekker met een groene salade en aardappelpartjes uit de oven.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. www.kiprecepten.nl, Nijhof, Studio bazar en Zara home.