Placeholder

Recept voor draadjesvlees met stoofpeertjes

Een heerlijk oud-Hollands gerecht, volgens grootmoe’s recept! Ideaal als maaltijd op een koude winteravond.

Een heerlijk oud-Hollands gerecht, volgens grootmoe’s recept! Ideaal als maaltijd op een koude winteravond.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 800 g doorregen runderlappen
  • 50 g roomboter
  • 10 sjalotjes
  • 300 ml warme runderbouillon (van tablet)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 el wittewijn-azijn

Voor de stoofperen:

  • 8 stoofperen (roodkokers)
  • sap en een stukje schil (alleen het geel) van ½ citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 75 g suiker

Aan de slag!

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
  3. Voeg de sjalotjes toe en schenk de bouillon in de pan.
  4. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en azijn toe.
  5. Breng het vocht aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat het vlees met een deksel op de pan in ca. 3 uur gaar sudderen.
  7. Controleer zo nu en dan of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  8. Breng de jus op smaak met zout en peper.
  9. Maak intussen de stoofperen.
  10. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.
  11. Zet de peren naast elkaar rechtop in de pan.
  12. Voeg het citroensap, de citroenschil, het kaneelstokje en de suiker toe en schenk er zoveel water op tot ze voor de helft onder staan.
  13. Breng aan de kook en stoof de peren op laag vuur met een deksel schuin op de pan in ca. 45 minuten gaar.
  14. Laat ze in het vocht afkoelen of dien ze warm met het draadjesvlees op.

Serveer met gekookte aardappels.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus stoven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.