Placeholder

Recept voor doperwten-basilicumsoep

Begin de week gezond met dit heerlijke soepje.

Begin de week gezond met dit heerlijke soepje.

Boodschappenlijstje:

  • klontje boter
  • 2 tl olijfolie
  • ½ bosuitje, fijngesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 150 g doperwten
  • 300 ml groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 el crème fraîche
  • klein bosje basilicum, blaadjes geplukt

Aan de slag!

  1. Verhit de boter en de olie in een klein pannetje.
  2. Laat het bosuitje en de knoflook er een paar minuutjes in zacht worden. Voeg dan de doperwten en bouillon toe en laat de soep 7 minuten koken.
  3. Proef en voeg zo nodig wat zout en peper toe.
  4. Roer de crème fraîche en basilicum door de soep en pureer met een staafmixer.
  5. Verdeel de soep over twee glaasjes en serveer de soep met een beetje versgemalen peper.

Tips:

• Liever als lunch? Verdubbel dan het recept en geef er wat brood bij.
• Ook lekker: garneer de soep met gebrokkelde blauwe kaas.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.