Placeholder

Recept voor de ultieme nachos

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 el olijfolie, plus iets meer voor het invetten van de ovenschaal
-1 rode ui, fijngesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-500 g mager rundergehakt
-1½ tl tex-mexkruiden
-1 tl gemalen komijn
-zout en peper
-1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
-200 g nachochips, naturel
-1 pot salsa (230 g) mild of hot
-100 g zwarte olijven, grof gesneden
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-100 g geraspte cheddar
-verse koriander, als garnering
-1 limoen, in partjes gesneden, voor erbij

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een grote ronde ovenschaal van ca. 26 cm ø in met een beetje olijfolie. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tex-mexkruiden, gemalen komijn en zout en peper naar smaak toe en laat al omscheppend nog 10 minuten bakken. Roer de kidneybonen erdoor. Spreid de nachochips uit over de ovenschaal en verdeel het gehakt, de salsa, de zwarte olijven, lente-uitjes en cheddar erover. Zet de schaal in de oven en bak de nachos in 15 minuten. Verdeel over de borden, maak het gerecht af met wat verse koriander en geef er limoenpartjes bij. 

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Sissy-boy homeland.