Placeholder

Recept voor croissantjes met banaan, chocola en hazelnoten

Een speciaal ontbijtje op de zondagmorgen.

Een speciaal ontbijtje op de zondagmorgen.

Recept voor 6 croissants.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 banaan
  • nutella/chocoladepasta
  • een klein handjevol hazelnoten

 

 

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven volgens de bereidingswijze op het pakje van het croissantdeeg.
  2. Snijd daarna de banaan in hele dunne plakjes.
  3. Maal daarna de hazelnoten wat fijner met bijvoorbeeld een keukenmachine.
  4. Haal het croissantdeeg uit het blikje en begin met het eerste croissantje.
  5. Smeer een dun laagje nutella op het deeg, leg dan op het brede stuk van het croissantje 2/3 bananenplakjes naast elkaar.
  6. Leg dan nog een paar bananenplakjes onder elkaar.
  7. Strooi als laatste een beetje hazelnotenkruimels eroverheen en rol het croissantje dan op volgens de aanwijzingen op het blikje.
  8. Ga zo door totdat je alle croissantjes hebt gemaakt.
  9. Je kunt eventueel nog een beetje hazelnotenkruimels over de bovenkant van de croissantjes uitstrooien.
  10. De croissantjes kunnen nu ongeveer 10 minuten de oven in. Maar controleer dit even op het blikje van het croissantdeeg. 
  11. Na ongeveer 10 minuten zijn je croissantjes klaar en dan smullen maar!

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. in de oven

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com