Placeholder

Recept voor courgette carbonara

Wil je op een gezondere manier pasta eten? Maak dan eens spaghetti van courgettes. Net zo lekker, maar een stuk gezonder!

Wil je op een gezondere manier pasta eten? Maak dan eens spaghetti van courgettes. Net zo lekker, maar een stuk gezonder!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 2 flinke courgettes
• 200 g spaghetti
• 100 g pancetta
• 3 eieren
• 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas.
Extra nodig: spiraalsnijder

Ook lekker: pompoenspaghetti met pesto

Aan de slag:
1. Maak met een spiraalsnijder slierten van de courgettes.
2. Zet een grote pan met water en wat zout op voor de pasta.
3. Snijd de pancetta in kleine stukjes en bak die in een grote braadpan 5 minuten zachtjes uit. Doe de courgetteslierten erbij en laat onder af en toe omscheppen rustig slinken en garen.
4. Doe de spaghetti in het kokende water.
5. Klop in een kommetje de eieren los met een vork. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe.
6. Giet de gare spaghetti af in een vergiet. Zet het vuur onder de courgettepan uit en voeg aan deze pan de spaghetti toe. Meng goed. Giet het ei-kaasmengsel erbij en roer alles opnieuw goed door. Laat met deksel op de pan een minuut staan, zodat het ei door de hitte kan stollen en er vanzelf een smeuïge saus ontstaat.
7. Serveer met de rest van de kaas en wat versgemalen peper.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s Peter Kooijman, Eric van Lokven.