Placeholder

Recept voor coq au vin

Heb je zin in kip? Maak dan deze heerlijke coq au vin! Mmmmmm…

Heb je zin in kip? Maak dan deze heerlijke coq au vin! Mmmmmm…

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
4 kippenbouten
4 el bloem
3 el olijfolie
75 g magere spekreepjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
250 g champignons, gehalveerd
ca. 500 ml milde rode wijn
2 laurierblaadjes

Aan de slag!
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Haal ze door de bloem. Verhit in een ruime braadpan de olie. Bak de kippenbouten bruin aan en schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de spekreepjes uit. Bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten mee. Schenk voldoende wijn in de pan tot de kip helemaal is bedekt. Leg de laurier erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kippenbouten met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: 30 minuten, plus ca. 1 uur stoven.

Tip: Houd je niet van vlees aan het bot? Je kunt coq au vin ook prima bereiden met malse kippendijfilet (bovenste deel van een kippenbout).

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.