Placeholder

Recept voor citroengarnalen met chilipeper en knoflook

Dit eenvoudige hoofdgerecht is heerlijk bij een citroenrisotto of met brood en een salade.

Dit eenvoudige hoofdgerecht is heerlijk bij een citroenrisotto of met brood en een salade.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje

  • 500 g rauwe ongepelde reuzegarnalen (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • een handje verse koriander, grof gehakt
  • 2 citroenen in partjes

Aan de slag!

  1. Pel de garnalen, maar laat de staartjes eraan zitten.
  2. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  3. Verhit de olie in een ruime pan.
  4. Bak de garnalen op hoog vuur samen met de paprikapoeder, knoflook en chilipeper al omscheppend ca. 3 minuten tot de garnalen roze kleuren.
  5. Strooi er wat zout en peper over.
  6. Schep ze op een bord en strooi er de koriander over.
  7. Bak de partjes citroen kort in de hete pan tot ze licht goudbruin zijn (zo wordt het citroensap zoeter van smaak).
  8. Serveer de citroen bij de garnalen en knijp erover uit.

Lekker met de citroenrisotto of met brood en een salade.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.  Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Nijhof, Studio Bazar, Ikea.