Placeholder

Recept voor ciabatta met mozzarella en paprika

Dat wordt een lekkere, vegetarische lunch met deze ciabatta’s

Dat wordt een lekkere, vegetarische lunch met deze ciabatta’s

Vegetarisch lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 ciabattas
  • 2-3 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 bollen (buffel)mozzarella, uitgelekt en in plakjes
  • 1 kleine paprika, in dunne ringen
  • 2 handenvol rucola
  • 50 g parmezaanse kaas, grof geraspt
  • olijfolie

Aan de slag!

  1. Snijd de ciabattas open en besmeer de onderste helften met de tapenade.
  2. Leg er de mozzarella en  paprika op.
  3. Verdeel er de rucola en parmezaanse kaas over.
  4. Bestrooi de broodjes met versgemalen peper en sprenkel er wat olijfolie over.
  5. Dek af met de bovenste helften brood.

Variatietips:

  • Deze sandwich is warm ook heerlijk. Leg de belegde ciabattas zonder de rucola 5-10 minuten in een oven van 200ºC tot de kaas is gesmolten. Serveer de rucola erbij.
  • Voor een niet-vegasandwich leg je er nog enkele plakjes parmaham op.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.