Placeholder

Recept voor Chinese groentemie

Wie bij koken de criteria snel, makkelijk, gezond en smaakvol hanteert, kan eigenlijk niet zonder wok. Gerechten zijn snel gaar, vitaminen blijven behouden en de smaak is werelds.

Wie bij koken de criteria snel, makkelijk, gezond en smaakvol hanteert, kan eigenlijk niet zonder wok. Gerechten zijn snel gaar, vitaminen blijven behouden en de smaak is werelds.

Ingrediënten
• 250 g Chinese mie
• 5 eieren
• 2 bosuitjes, in ringen
• 3 el zonnebloemolie
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 rode chilipeper, fijngehakt
• 250 g champignons, in plakjes
• 400 g Chinese roerbakmix (panklare groenten, zak)
• 3-4 el sojasaus
• 1 el sesamolie

Bereiding
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de mie af onder koud water. Klop in een kom de eieren los en meng er de bosuitjes, zout en peper door. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schenk de eieren in de pan en bak er op matig vuur een dunne omelet van. Neem de omelet uit de pan als de bovenkant is gestold, en leg hem op een bord. Rol de omelet op en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de knoflook en chilipeper 30 seconden. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten op hoog vuur mee. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ze 2-3 minuten. Meng er de mie door en breng op smaak met sojasaus en sesamolie. Verwarm alles nog ca. 1 minuut. Verdeel over kommen en leg er de omeletrolletjes op.

Bereidingstijd
20-25 minuten