Placeholder

Recept voor chicken wings uit de oven met blauwekaasdip

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

De perfecte zaterdag- of zondagmiddag breng je met z’n allen door; op de bank, voeten omhoog, een leuke film en deze supersnack!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 tl paprikapoeder
-1 ½ el Provençaalse kruiden
-1 el gedroogde dragon
-zout en peper
-1 kilo kippenvleugels
-80 g blauwe kaas
-100 g crème fraîche
-2 el mayonaise
-1 ½ el citroensap
-bleekselderij, wortel en komkommer, in reepjes gesneden

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C een bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng paprikapoeder, Provençaalse kruiden, dragon en zout en peper naar smaak in een kommetje. Leg de kippenvleugels in een schaal, bestrooi ze met de kruiden en gebruik je handen om alles goed te mengen. Leg de gekruide kippenvleugels op de bakplaat en bak ze 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, draai de kippenvleugels om en geef ze nog eens 15 minuten. Maak ondertussen de blauwekaasdip. Prak de blauwe kaas fijn met de crème fraîche, mayonaise en citroensap. Serveer de chicken wings met de dipsaus en de reepjes groenten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Sissy-boy homeland.