Placeholder

Recept voor Cappuccino-mousse van chocolade

Verwen je gasten met zelfgemaakte moussejes! Ze zijn er in zoveel smaken…

Verwen je gasten met zelfgemaakte moussejes! Ze zijn er in zoveel smaken…

Nagerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 (gepasteuriseerde) eierdooiers
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 3 (gepasteuriseerde) eiwitten
  • 2,5 dl slagroom
  • 8 chocosticks
  • 4 glazen (inhoud ca. 1,5 dl)

Aan de slag!

  1. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 minuten tot een romig mengsel.
  2. Breek de chocolade in stukjes, houd 25 g achter en doe de rest in een pan.
  3. Vul een iets grotere pan met water en zet daar de pan met chocolade in (= au bain marie).
  4. Verwarm het geheel en laat de chocolade smelten.
  5. Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
  6. Klop de helft van de slagroom stijf en roer deze erdoor.
  7. Klop de eiwitten met een mixer in een schone kom stijf en spatel ze door het mengsel.
  8. Verdeel het chocolademengsel over 4 glazen van ca 1,5 dl inhoud.
  9. Laat de mousse in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
  10. Klop de rest van de slagroom lobbig en verdeel de room over de glazen.
  11. Rasp de achtergehouden chocolade fijn en strooi het over de room.
  12. Steek in elk glas 2 chocosticks.
  13. Tip: Ga je voor makkelijk? Je kunt bij grote supermarkten ook gepasteuriseerde eidooiers en eiwitten uit de koeling kopen, verpakt in cupjes.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.