Placeholder

Recept voor caponata: gestoofde groentesalade

Een heerlijke, goedgevulde salade waar je niet genoeg van zal krijgen!

Een heerlijke, goedgevulde salade waar je niet genoeg van zal krijgen!

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 aubergine
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 ui • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten
  • 3-4 el balsamico-azijn
  • 3-4 takjes tijm
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 kneep citroensap
  • 1-2 tl honing

 

Aan de slag!

  • Snijd de aubergine in kleine blokjes en de paprika in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Kruis de tomaten onderop in en dompel ze kort onder in kokend water.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Bak de aubergines in een hete koekepan met antiaanbaklaag goudbruin.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met zout en peper en blus af met de azijn.
  • Schep de tomaat en de takjes tijm erdoor.
  • Leg een deksel op de pan en stoof 10 minuten op matig vuur, tot de groenten beetgaar zijn. Roer af en toe om.
  • Roer de olijven, rozemarijn, peterselie en kappertjes erdoor. Stoof nog 5 minuten.
  • Breng zoet-zuur op smaak met citroensap, honing, zout en peper. Laat afkoelen.
  • Serveer de caponata lauwwarm of op kamertemperatuur, met knapperig brood erbij.

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.