Placeholder

Recept voor camembertfondue met rozemarijn

Een bijzondere kaasfondue met heerlijke camembert.

Een bijzondere kaasfondue met heerlijke camembert.

Borrelhapjes voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 camembert in een houten doosje
  • 1 takje rozemarijn, in stukjes
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 klein notenbrood, in hompen
  • Extra: bakpapier, bakplaat

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Haal de camembert uit het doosje en verwijder de folie of het papier.
  3. Leg de kaas terug in het houten doosje en maak insnedes in de bovenkant.
  4. Steek er de rozemarijn en plakjes knoflook in en besprenkel met de olie.
  5. Zet het doosje met de camembert op een royaal vel bakpapier en pak in.
  6. Bak de camembert 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten.
  7. Open het camembertpakketje aan tafel en serveer met het notenbrood.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Tip Stengels bleekselderij en reepjes paprika zijn ook lekker om te dippen in de kaasfondue.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.