Placeholder

Recept voor bruschetta van courgette en munt

Dit supersimpele recept is perfect als voorgerecht voor elke maaltijd.

Dit supersimpele recept is perfect als voorgerecht voor elke maaltijd.

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g courgette
  • 1 klein bosje munt
  • 1 teentje knoflook
  • 90 ml olijfolie extra virgin
  • 1 klein bosje peterselie
  • 15 ml framboosazijn
  • zeezout en versgemalen peper

Aan de slag!

  1. Was de courgette
  2. Snijd hem in kleine stukjes en roerbak ze met de helft van de olie. Niet lang, zodat de courgette nog wel knapperig blijft.
  3. Hak de knoflook, peterselie en munt fijn.
  4. Maak de marinade door de knoflook, munt, peterselie, azijn, zout en peper te mengen.
  5. Voeg toe aan de courgette en serveer alles op knapperig gegrilde broodjes.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur: George Borg. Foto’s gerechten: Peter Kooijman. Sfeerfoto’s: Ruud Hoornstra. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, &Klevering-Zuid. Met dank aan: Malta Tourism Authority www.visitmalta.com en www.malta.nl, Air Malta www.airmalta.com en Bamboo Farmhouse Gozo www.bamboofarmhousegozo.com.