Placeholder

Recept voor broodspiraaltjes met roomkaas en gedroogde tomaat

Heb je iets te vieren en zoek je een originele (en gezonde) snack? Probeer deze broodspiraaltjes eens! Ook heerlijk als kleine snack voor jezelf…

Heb je iets te vieren en zoek je een originele (en gezonde) snack? Probeer deze broodspiraaltjes eens! Ook heerlijk als kleine snack voor jezelf…

Hapje, voor 4 tot 6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 2 el verse basilicum
  • 150 g roomkaas naturel
  • 0,5 gesneden bruin casinobrood, zonder korst
  • enkele blaadjes rucola

Extra benodigdheden: plasticfolie.

Aan de slag!

  1. Snijd de tomaatjes, olijven en basilicum fijn en meng ze in een kommetje door de roomkaas.
  2. Voeg peper naar smaak toe.
  3. Leg twee sneetjes brood naast elkaar en laat ze een klein stukje overlappen.
  4. Rol met een deegroller over de sneetjes brood zodat ze plat worden en aan elkaar blijven plakken.
  5. Besmeer het brood met het kaasmengsel, leg er een paar blaadjes rucola op en rol de broodplak op als een pannenkoek.
  6. Rol het rolletje strak op in plasticfolie.
  7. Herhaal dit met de rest van het brood en kaasmengsel.
  8. Laat de rolletjes minimaal 30 mintuen in de koelkast opstijven.
  9. Neem de rolletjes uit het plasticfolie en snijd ze in dunne plakjes.

Credit
Recepten: Femke de Winter. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.