Placeholder

Recept voor broccoli-ovenschoteltjes

Een lekker ouderwets ovenschoteltje met een zelfgemaakt kaassausje. Serveer de broccoli-ovenschoteltjes met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.

Een lekker ouderwets ovenschoteltje met een zelfgemaakt kaassausje. Serveer de broccoli-ovenschoteltjes met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.

Bijgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 gram broccoli
  • 12,5 gram boter
  • half bouillonblokje
  • 250 ml water
  • 12,5 gram bloem
  • 50 gram geraspte kaas
  • snufje zout/peper

Aan de slag!

  1. Begin met het koken van de broccoli.
  2. Kook in de waterkoker 250 ml water en doe een half bouillonblokje (bijv. kip) in een maatbeker.
  3. Voeg het kokend water toe en roer dit door.
  4. Smelt circa 12,5 gram boter.
  5. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe, roer je dit door en laat je deze circa 1 minuut bakken.
  6. Voeg vervolgens langzaam de bouillon toe en blijf het geheel goed roeren.
  7. Voeg daarna beetje voor beetje de geraspte kaas toe en blijf de saus steeds goed roeren.
  8. Wanneer de saus lekker op smaak is, is deze klaar.
  9. Snijd de broccoli eventueel wat fijner en doe deze in een ingevet schaaltje.
  10. Verdeel de saus over de broccoli, strooi eventueel nog een beetje geraspte kaas over de bovenkant en zet de broccoli-ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.
  11. Serveer de broccoli-ovenschotel met gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. in de oven.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten.