Recept voor broccoli-ovenschoteltjes
17 juli 2013
Een lekker ouderwets ovenschoteltje met een zelfgemaakt kaassausje. Serveer de broccoli-ovenschoteltjes met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.
Een lekker ouderwets ovenschoteltje met een zelfgemaakt kaassausje. Serveer de broccoli-ovenschoteltjes met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.
Bijgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 gram broccoli
- 12,5 gram boter
- half bouillonblokje
- 250 ml water
- 12,5 gram bloem
- 50 gram geraspte kaas
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Begin met het koken van de broccoli.
- Kook in de waterkoker 250 ml water en doe een half bouillonblokje (bijv. kip) in een maatbeker.
- Voeg het kokend water toe en roer dit door.
- Smelt circa 12,5 gram boter.
- Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe, roer je dit door en laat je deze circa 1 minuut bakken.
- Voeg vervolgens langzaam de bouillon toe en blijf het geheel goed roeren.
- Voeg daarna beetje voor beetje de geraspte kaas toe en blijf de saus steeds goed roeren.
- Wanneer de saus lekker op smaak is, is deze klaar.
- Snijd de broccoli eventueel wat fijner en doe deze in een ingevet schaaltje.
- Verdeel de saus over de broccoli, strooi eventueel nog een beetje geraspte kaas over de bovenkant en zet de broccoli-ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.
- Serveer de broccoli-ovenschotel met gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. in de oven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten.