Placeholder

Recept voor Braziliaanse deegflapjes met tonijn

Deze hartige empadinhas met tonijn en groenten zijn lekker vullend en zien er feestelijk uit.

Deze hartige empadinhas met tonijn en groenten zijn lekker vullend en zien er feestelijk uit.

Voor 16-18 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak deeg voor hartige taart (450 g, diepvries)
  • 3 tomaten
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote punt paprika, in kleine blokjes
  • 1 klein blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 15 g verse koriander, fijngehakt
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • bloem om te bestuiven

Handig: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  3. Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water.
  4. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten.
  6. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze ca. 2 minuten zacht mee.
  7. Meng er de tomaten, tonijn en koriander door en laat het geheel nog ongeveer 3 minuten zacht sudderen.
  8. Breng het tonijnmengsel op smaak met zout en peper.
  9. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote dunne lap van ca. 2 mm dik.
  10. Gebruik een glas of kopje met een doorsnee van 10 cm om rondjes te maken.
  11. Schep op elke helft een eetlepel van de tonijnvulling.
  12. Klap de deegrondjes over de vulling heen dicht en druk de naden goed aan.
  13. Bestrijk de bovenkanten met eidooier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  14. Bak de empadinhas in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.