Placeholder

Recept voor bouillon met garnalen, mie en steranijs

Volg de eenvoudige stappen van dit recept en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht vol lekkere ingrediënten op tafel.

Volg de eenvoudige stappen van dit recept en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht vol lekkere ingrediënten op tafel.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje

  • 250 g eiermie
  • 750 ml kippenbouillon (tablet)
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 400 g rauwe, gepelde tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 kleine stronk broccoli, in roosjes
  • 2 el sojasaus
  • een handje taugé
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes

Aan de slag!

  1. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
  3. Breng in een pan de bouillon zachtjes aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en voeg de bosui, gember, steranijs en kaneel toe.
  5. Laat de bouillon 5 minuten zacht sudderen.
  6. Voeg de garnalen, champignons en broccoli toe en laat ca. 5 minuten zacht koken.
  7. Meng de sojasaus erdoor.
  8. Verdeel de koude mie over diepe kommen en doe er wat taugé op.
  9. Schep de hete bouillon met groenten en garnalen erin.
  10. Garneer met ringetjes chilipeper.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.