Placeholder

Recept voor boterkoek met pijnboompitten en anijsroom

Lekker! Onze goede oude boterkoek met een moderne twist.

Lekker! Onze goede oude boterkoek met een moderne twist.

Gebak, 10 á 12 personen.

Boodschappenlijstje

  • 225 g bloem
  • 225 g boter
  • 225 g fijne suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 80 g pijnboompitten
  • 200 ml slagroom
  • 5 el gestampte muisjes
  • Extra nodig: boterkoekvorm of springvorm, ingevet.

Aan de slag!

  1. Verwarm de over voor op 200˚C.
  2. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, het sinaasappelrasp en tweederde van het ei.
  3. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
  4. Druk het deeg in de vorm en strooi er de pijnboompitten over.
  5. Druk de pitten een beetje in het deeg en bestrijk de bovenkant van de koek met de rest van het ei.
  6. Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20-25 minuten tot hij net gaar en goudbruin is.
  7. Klop de slagroom stijf en meng er de gestampte muisjes door.
  8. Serveer de koek in punten met een toefje anijsroom.

 

Credits
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.