Placeholder

Recept voor bonensalade met chorizo

Een zomerse salade met een pittige bite door de gebakken chorizo.

Een zomerse salade met een pittige bite door de gebakken chorizo.

Maaltijdsalade voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 ui, in dunne ringen
  • 3 el witte wijnazijn• 6 el olijfolie
  • 300 g panklare sperziebonen
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 300 g jonge bladspinazie
  • 2 rijpe avocado’s, geschild en in plakjes
  • 200 g chorizo, in dunne plakjes
  • stokbrood, om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Meng de ui met de azijn en olijfolie in een grote schaal.
  2. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  3. Kook de sperziebonen, in een pan met water en wat zout, in 5-7 minuten beetgaar.
  4. Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng de sperziebonen, kikkererwten, paprika, spinazie en avocado met de uiendressing.
  5. Bak de plakjes chorizo in een droge antiaanbakpan licht goudbruin.
  6. Verdeel de chorizo en het vrijgekomen vet over de salade.

Serveer met stokbrood.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.