Placeholder

Recept voor bloemkoolsoep met kip en kerrie

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor bloemkoolsoep? Probeer eens deze bloemkoolsoep met kerrie. Mmm!

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor bloemkoolsoep? Probeer eens deze bloemkoolsoep met kerrie. Mmm!

Hoofdgerecht, voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 800 g bloemkool, in stukken
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 handje koriander, grof gehakt
  • 4 stuks sesam knäckebröd

Aan de slag!

  1. Verhit 1 el olie in een ruime (soep)pan en bak de kipblokjes rondom goudbruin.
  2. Bestrooi met zout en peper en schep ze uit de pan.
  3. Doe de rest van de olie, ui en kerriepoeder in de pan en bak de alles zachtjes 5 minuten.
  4. Voeg de bloemkool en bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10-12 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg de kip toe en warm goed door.
  7. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de koriander en serveer met het knäckebröd.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul