Placeholder

Recept voor biefstuk met rozemarijnfriet

Deze combinatie is altijd lekker: biefstuk met patat. Lekker met een frisse salade en mayonaise!

Deze combinatie is altijd lekker: biefstuk met patat. Lekker met een frisse salade en mayonaise!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg aardappelen, gewassen en geschild
  • 3 el grof zeezout
  • 1 takje rozemarijn
  • olie, om te frituren
  • 50 g roomboter
  • 4 Hollandse biefstukken, op kamertemperatuur

Aan de slag!

  1. Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dikte. Was de frieten niet maar droog ze goed in een theedoek.
  2. Stamp voor het rozemarijnzout het grof zeezout met de naalden van het takje rozemarijn in een vijzel fijn. Of maal de rozemarijn en het zout kort met de staafmixer.
  3. Verhit de olie om te frituren tot 160 ºC. Bak de frieten in kleine porties 5 minuten, of tot de randen net knapperig voelen.
  4. Laat de frieten op een schaal met keukenrol uitlekken en bak de volgende portie. Verhit vervolgens de olie tot 180 ºC.
  5. Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  6. Bak het vlees in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie rusten.
  7. Bak ten slotte de frieten in kleine porties in de hete olie in 3-4 min. goudbruin en krokant. Laat ze op een schaal met keukenpapier uitlekken. Bestrooi de frieten met rozemarijnzout naar smaak en schud ze om.
  8. Leg de biefstuk op 4 borden en schep er de rozemarijnfriet bij. Lekker met een frisse salade en mayonaise.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. de Weldaad, Dille & Kamille, Nijhof, Ikea.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.