Placeholder

Recept voor bananenbeignets met kokos

Waan je op een bounty-eiland met dit heerlijke nagerecht! Het smaakt lekker tropisch door de kokossmaak. Serveer het met vruchtenijs om het nog lekkerder te maken.

Waan je op een bounty-eiland met dit heerlijke nagerecht! Het smaakt lekker tropisch door de kokossmaak. Serveer het met vruchtenijs om het nog lekkerder te maken.

Nagerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 100 g bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 ml koude melk
  • 4 rijpe bananen
  • 6 el gemalen gedroogde kokos
  • 4 bollen tropisch vruchtenijs (bijv mango) om erbij te serveren
  • poedersuiker om te bestrooien.

Extra: frituurpan.

Aan de slag!

  1. Verhit de frituurpan tot 175ºC.
  2. Klop in een kom de bloem met het bakpoeder, het ei en de melk tot een beslag.
  3. Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
  4. Snijd ze vervolgens in stukken van ca. 6 cm.
  5. Strooi de gemalen kokos op een bord en wentel er de stukken banaan door.
  6. Doop ze vervolgens door het beslag en frituur ze in porties in 2-3 minuten goudbruin.
  7. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Leg ze op borden en bestrooi ze met poedersuiker.
  9. Serveer de bananenbeignets warm met een bol ijs.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.