Placeholder

Recept voor bagels met zalm en kappertjesroom

Geen zin in een bruine boterham met kaas tijdens je lunch? Maak dan eens deze heerlijke bagels met zalm!

Geen zin in een bruine boterham met kaas tijdens je lunch? Maak dan eens deze heerlijke bagels met zalm!

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 rijpe avocado
  • 4 bagels
  • een handvol veldsla
  • 100 g gerookte zalm
  • een halve rode ui, in dunne ringen
  • 2-3 el zure room
  • 1 el kappertjes (potje), uitgelekt

Aan de slag!

  1. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  2. Snijd de bagels open.
  3. Beleg de onderste helften met enkele blaadjes veldsla.
  4. Verdeel er de  plakjes gerookte zalm,  avocado en rode ui over.
  5. Meng in een kommetje de kappertjes met de zure room en verdeel  over de bagels met zalm.
  6. Leg de bovenste helften brood erop.

Variatietips:

– Maak de sandwiches warm en knapperig door de bagelhelften eerst in de broodrooster goudbruin te roosteren.

– Ook lekker met vlees, vervang de zalm door plakjes rosbief.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.