Recept voor aubergine borrelhapjes met tomaat, roomkaas en mozzarella
25 mei 2013
Een lekker borrelhapje of bijgerecht: aubergine-pizza’tjes met tomaat, roomkaas en mozzarella. Ook met courgette te maken.
Een lekker borrelhapje of bijgerecht: aubergine-pizza’tjes met tomaat, roomkaas en mozzarella. Ook met courgette te maken.
Recept voor circa 8-10 hapjes
Boodschappenlijstje:
- 1 Aubergine
- 2 tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- 1 theelepel gedroogde basilicum of blaadjes verse basilicum
- 8-10 theelepels kruiden roomkaas
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden.
- Snij daarna de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en scheur de mozzarella in stukjes.
- Daarna snijd je tomaat in ongeveer net zoveel plakjes als de aubergine.
- Smeer ongeveer een theelepel kruidenroomkaas over elk plakje aubergine.
- Leg over de kruidenroomkaas, op elke plakje aubergine, een plakje tomaat.
- Daar overheen verdeel je de mozzarella en als laatste strooi je een beetje gedroogde basilicum over de mozzarella.
- De aubergine hapjes kunnen nu voor ongeveer 10-12 minuten de oven in.
Tip: je kunt de mozzarella er ook achteraf overheen doen, dan geeft het een wat frissere smaak.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com