Placeholder

Recept voor aubergine borrelhapjes met tomaat, roomkaas en mozzarella

Een lekker borrelhapje of bijgerecht: aubergine-pizza’tjes met tomaat, roomkaas en mozzarella. Ook met courgette te maken.

Een lekker borrelhapje of bijgerecht: aubergine-pizza’tjes met tomaat, roomkaas en mozzarella. Ook met courgette te maken.

Recept voor circa 8-10 hapjes

Boodschappenlijstje:

  • 1 Aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 theelepel gedroogde basilicum of blaadjes verse basilicum
  • 8-10 theelepels kruiden roomkaas

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden.
  2. Snij daarna de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en scheur de mozzarella in stukjes.
  3. Daarna snijd je tomaat in ongeveer net zoveel plakjes als de aubergine.
  4. Smeer ongeveer een theelepel kruidenroomkaas over elk plakje aubergine.
  5. Leg over de kruidenroomkaas, op elke plakje aubergine, een plakje tomaat.
  6. Daar overheen verdeel je de mozzarella en als laatste strooi je een beetje gedroogde basilicum over de mozzarella.
  7. De aubergine hapjes kunnen nu voor ongeveer 10-12 minuten de oven in.

Tip: je kunt de mozzarella er ook achteraf overheen doen, dan geeft het een wat frissere smaak.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com