Culinair

Recept voor arretjescake

Er is geen makkelijkere cake dan deze arretjescake. Binnen 10 minuten klaar én erg lekker!

Cake, voor 8 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 ei
  • Half pak biscuitjes
  • 250 gram roomboter
  • 8 eetlepels cacao
  • 15 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

 

Aan de slag!

  1. Begin met het smelten van de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  2. Wanneer de boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur en meng je deze met de suiker. Voeg daarna ook het ei en de cacao toe, roer alles goed door.
  3. Breek de biscuitjes in stukjes en meng deze door het cacao-mengsel.
  4. Leg wat vershoudfolie in een cakevorm zodat de arretjescake niet aan de vorm gaat plakken.
  5. Giet daarna het arretjescake-mengsel in de cakevorm.
  6. Zet nu de cake voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereidingstijd:
10 min. + minimaal 2 uur in de koelkast

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Reageer op dit artikel

susan307

Heerlijk. Maar mn advies is om de arretjescake minimaal een nachtje in de koelkast te laten staan. Voor de iets slankere versie gebruik je margerine ipv roomboter

Beantwoorden
monique.devries.108

(y) Echt heel erg lekker! 😀

Beantwoorden
mijnpoekie

Je kunt beter vast frituurvet gebruiken!! ja dit klinkt raar maar dit is een stuk minder zwaar / machtig en veel lekkerder. (k)
En ik ben het met Susan eens nachtje in de koelkast is het lekkerst.

Beantwoorden