Placeholder

Recept voor Argentijnse spareribs met chimichurri

Heerlijke spareribs met Argentijnse kruiden.

Heerlijke spareribs met Argentijnse kruiden.

Boodschappenlijstje:

  • 1-2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, grofgehakt
  • 1 sjalotje, grofgehakt
  • bosje platte peterselie, grofgehakt
  • bosje bieslook, grofgehakt
  • 3 el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • Voor de spareribs:
  • 1 kilo spareribs (2 grote racks)
  • 1 el uienpoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 1½ el olijfolie
  • 100 ml water

 

Aan de slag!

  1. Maak eerst de chimichurri. Hak de knoflook, chilipeper, sjalotje, peterselie en bieslook in de kom van de keukenmachine. Schep dit in een kommetje en roer de azijn, olijfolie, gedroogde oregano en zout erdoor. Laat de saus daarna buiten de koelkast staan.
  2. Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant.
  4. Meng uienpoeder, gedroogde tijm en zout en peper in een kommetje. Wrijf de spareribs aan alle kanten in met de olijfolie en daarna de kruiden.
  5. Leg de spareribs op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven, schenk het water eromheen en dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Laat ze een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm intussen de oven voor op 170°C.
  6. Bak de spareribs afgedekt anderhalf uur. Verwijder de folie en bak ze nog 8-15 minuten op 190°C maar kijk regelmatig zodat ze niet verbranden. Laat de spareribs 10 minuten rusten.
  7. Serveer met de chimichurri en een maiskolf, of met frietjes en een groene salade.

Bereidingstijd: 15 minuten (plus een half uurtje op kamertemperatuur komen)
Oventijd: 1 uur en 45 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Dille & Kamille.