Placeholder

Recept voor appeltaart met amandelspijs en noten

Deze overheerlijke appeltaart maakt een feestje helemaal compleet!

Deze overheerlijke appeltaart maakt een feestje helemaal compleet!

Taart voor 10 punten.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 300 g bloem
  • 175 g boter, in blokjes
  • 200 g suiker• 2 eieren, losgeklopt
  • 1250 g friszure appels (bijv. Jonagold of Braeburn)
  • 50 g rozijnen
  • 75 g gemengde ongezouten noten (bijv. hazelnoten, amandelen en walnoten)
  • 1 el citroensap
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 g amandelspijs
  • bloem, om te bestuiven

Extra: springvorm (24 cm doorsnee), ingevet.

Aan de slag!

  1. Kneed in een kom de bloem met de boter, 150 g suiker, de helft van het geklopte ei en een snufje zout tot een samenhangend deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  4. Meng in een kom de appel met de rest van de suiker, de rozijnen, de noten, het citroensap en de koekkruiden.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  6. Bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met tweederde van het deeg.
  7. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep de appelvulling erop.
  8. Snijd de rest van het deeg in smalle repen en maak hiermee een vlechtwerk op de taart.
  9. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  10. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  11. Laat de taart tot lauwwarm afkoelen en verwijder de rand.
  12. Serveer met geklopte slagroom.

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 50 minuten, inclusief rust- en oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.