Placeholder

Recept voor appel-mangochutney met steranijs

Appel-mangochutney met steranijs. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken eendenborstfilet, maar ook bij een kaasplankje na het eten.

Appel-mangochutney met steranijs. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken eendenborstfilet, maar ook bij een kaasplankje na het eten.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 mango (ca. 400 g)
  • 400 g appels
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl gemalen geelwortel (koenjit)
  • 200 ml witte-wijnazijn
  • 200 g kristalsuiker

Extra: schone jampotjes met deksel.

Aan de slag!

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Doe de mango met appel, ui, knoflook, gember, steranijs, kaneel en geelwortel samen met de witte-wijnazijn in een pan met dikke bodem.
  4. Breng aan de kook en laat 40 minuten op laag vuur koken; roer af en toe.
  5. Voeg suiker toe en laat de chutney ca. 5 minuten tot jamdikte inkoken.
  6. Breng de chutney op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Schep de chutney in de potjes, doe ze dicht en laat ze omgekeerd op een theedoek afkoelen.

Chutney blijft ongeopend ca. 1 maand goed.

Bereidingstijd: 60 minuten, inclusief het koken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.