Placeholder

Recept voor anijs tarte tatin

Met anijs tarte tatin zet je je gasten een heerlijk toetje voor.

Met anijs tarte tatin zet je je gasten een heerlijk toetje voor.

Nagerecht voor 6-8 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 grote bananen
  • 4 stuks steranijs
  • 125 g suiker
  • 25 g boter, gesmolten
  • bloem om te bestuiven

Extra: vijzel, ovenvaste pan ca. 24 cm doorsnee.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die een paar centimeter groter is dan de doorsnee van de ovenvaste pan.
  3. Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken.
  4. Maal in een vijzel 1 steranijs fijn.
  5. Roer in een ovenvaste pan de suiker en boter door elkaar.
  6. Kook het mengsel op halfhoog vuur tot een karamelkleurige saus ontstaat; roer tussentijds niet, maar blijf er wel bij want de suiker verbrandt sneller dan je denkt.
  7. Roer de gemalen steranijs door de karamelsaus.
  8. Verdeel de 3 stuks hele steranijs over de karamelsaus en leg de plakken banaan erop.
  9. Dek af met de deeglap en stop de zijkanten tussen de banaan en de pan in.
  10. Bak de taart in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  11. Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
  12. Keer de taart met behulp van een plat bord.
  13. Serveer lauwwarm met kaneelijs of slagroom.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus 15-20 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.