Placeholder

Recept voor andijviestamppot met spekjes en worst

De andijviestamppot is een typisch wintergerecht maar ook lekker als er geen vriestemperaturen voorspeld zijn.

De andijviestamppot is een typisch wintergerecht maar ook lekker als er geen vriestemperaturen voorspeld zijn.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 50 g boter
  • 150 g vegetarische spekjes*
  • 4 vegetarische braadworsten
  • 2 uien, in ringen
  • 200 ml melk
  • 400 g andijvie, in reepjes
  • piccalilly, voor erbij

* Vegetarische spekjes zijn zowel bij de supermarkt als bij De Vegetarische Slager verkrijgbaar. Vervang de braadworst ook eens door gehaktballen van De Vegetarische Slager.

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de spekjes 2-3 min. en schep ze op een bord.
  3. Bak in de koekenpan de braadworsten 4-5 min. Leg de worsten bij de spekjes en houd warm onder een deksel of vel aluminiumfolie.
  4. Voeg eventueel nog een klontje boter toe en bak de uiringen goudbruin.
  5. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Schep er de andijvie en de spekjes door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de andijviestamppot op 4 borden. Verdeel er de uiringen over en leg de worst erbij. Lekker met piccalilly.

Tip: Vegetarische braadworsten zijn ook heerlijk om te grillen in de grillpan of op de (herfst)barbecue.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.