Placeholder

Recept voor ananastaart met rum

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Voor ca. 12 punten.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blik ananasschijven op sap
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 150 g boter
  • 5 el rum
  • 3 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g geraspte kokoskaneelpoedersuiker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
  3. Doe 50 g van de suiker met 25 g van de boter in een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede.
  4.  Zet de vorm in de hete oven en laat de suiker in ca. 10 minuten iets bruin worden.
  5. Haal de vorm uit de oven, verdeel de ananas over de bodem en sprenkel er 2 el rum over.
  6.  Klop de rest van de boter met de rest van de suiker tot een zachte massa.
  7.  Klop er een voor een de eieren door en 1 dl van het ananassap.
  8.  Roer er het bakmeel en de kokos door.
  9. Schep het beslag op de ananasringen en strijk het glad.
  10. Bak de taart in de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar.
  11. Haal hem uit de oven, sprenkel er de rest van de rum over en laat 5 minuten afkoelen.
  12. Keer de taart met behulp van een schaal.
  13. Strooi er wat kaneel over en laat hem helemaal afkoelen.
  14. Serveer dik bestrooid met poedersuiker.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.