Placeholder

Recept voor amandelmelk

Deze heerlijke amandelmelk is ijskoud het allerlekkerst.

Deze heerlijke amandelmelk is ijskoud het allerlekkerst.

Voor 4 tot 6 glazen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g blanke amandelen
  • 125 g suiker
  • 1 stukje citroenschil van ca. 5 cm
  • 1 stukje sinaasappelschil van ca. 5 cm
  • 1 kaneelstokje• ijsklontjes
  • gemalen kaneel om te bestrooien
  • blaadjes verse munt om te garneren

Extra nodig: keukenmachine, zeef.

Aan de slag!

  1. Maal in de keukenmachine de amandelen tot poeder.
  2. Voeg een scheutje water toe en maal de amandelen nog ca. 1 minuut tot een pasta ontstaat.
  3. Breng in een pan 1 liter water met de suiker aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en voeg de amandelpasta, de citroenschil, de sinaasappelschil en het kaneelstokje toe.
  5. Laat alles 15 minuten sudderen; druk met een pollepel de klontjes zoveel mogelijk plat tegen de wand van de pan.
  6. Zeef de amandelmelk boven een kom door een fijne zeef.
  7. Druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de amandelpulp.
  8. Gooi de amandelpulp weg.
  9. Laat de melk afkoelen.
  10. Zet de melk in de ijskast en laat hem ijskoud worden.
  11. Schenk de melk in glazen met 3-4 ijsklontjes.
  12. Bestrooi elk glas met kaneel en leg er een blaadje munt op.

TIP: In delicatessenzaken en natuurvoedingswinkels kun je zakjes met kant-en-klaar amandelpoeder kopen.