Placeholder

Recept voor aardbeiensoep met witte wijn en meringueroom

De zoete meringueroom smaakt perfect bij de frisse aardbeiensoep met witte wijn.

De zoete meringueroom smaakt perfect bij de frisse aardbeiensoep met witte wijn.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardbeien
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 2 grote meringues

Extra:

  • staafmixer of keukenmachine
  • grote meringues zijn onder andere verkrijgbaar bij V&D

Aan de slag!

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Pureer met een staafmixer, of in een keukenmachine, 400 gram van de aardbeien samen met de witte wijn en suiker.
  3. Laat de aardbeiensoep in de koelkast goed koud worden.
  4. Klop, vlak voor het opdienen, in een kom de slagroom stijf en verbrokkel de meringues er door.
  5. Schenk de soep in kommen of diepe borden en schep de meringueroom erop.
  6. Verdeel de rest van de aardbeien erover.

Credits
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.