Placeholder

Recept voor aardbeienijs met crème de menthe

Zelf ijs maken kost even tijd, maar je scoort er zeker punten mee. De smaak van aardbeien met muntlikeur is onweerstaanbaar.

Zelf ijs maken kost even tijd, maar je scoort er zeker punten mee. De smaak van aardbeien met muntlikeur is onweerstaanbaar.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g aardbeiensap van 1 citroen
  • 150 g suiker
  • 5 el crème de menthe
  • 4 toefjes verse munt
  • Extra: keukenmachine of staafmixer, ijsmachine (eventueel)

 

 

Aan de slag!

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 
  2. Pureer in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer de aardbeien met het citroensap en de suiker.
  3. Schenk er 3 dl water bij.
  4. Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.
  5. Of schenk het mengsel in een metalen bakje en zet dit ca. 6 uur in de vriezer; schep het tijdens het bevriezen elk half uur om.
  6. Schenk een dun bodempje crème de menthe in mooie coupes of glazen.
  7. Schep in elk glas een bolletje ijs.
  8. Verdeel er de takjes munt over.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.