Placeholder

Recept voor aardappelsalade met doperwten en citroen-karnemelkdressing

Mmm! Deze aardappelsalade met verschillende groentes is niet alleen lekker, maar ook heel gezond!

Mmm! Deze aardappelsalade met verschillende groentes is niet alleen lekker, maar ook heel gezond!

Boodschappenlijstje:

  • 600 g aardappels, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 g doperwten (vers of diepvries)
  • 100 g gemengde sla
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • klein handje dille, in kleine toefjes

Voor de karnemelkdressing:

  • 3 el mayonaise
  • 4 el karnemelk
  • sap en rasp van ½ citroen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wentel de plakjes aardappel door de olijfolie en spreid ze uit over een bakplaat. Bak ze in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  2. Maak intussen de dressing door in een kommetje alle ingrediënten door elkaar te kloppen.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Kook de doperwten in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Meng in een schaal de sla met de radijsjes en dille.
  4. Neem de aardappels uit de oven, bestrooi ze met zout en peper en laat ze tot lauwwarm afkoelen.
  5. Schep ze dan samen met de doperwten door de salade.
  6. Meng er de karnemelkdressing door of serveer de dressing er apart bij. Lekker bij geroosterde kip.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.

Tip: Maak er een maaltijdsalade van door er reepjes gebakken kipfilet door te mengen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.