Placeholder

Recept voor aardappel-kaasgratin met salade

Zin in een lekkere ovenschotel? Maak dan deze heerlijke aardappel-kaasgratin. Succes gegarandeerd!

Zin in een lekkere ovenschotel? Maak dan deze heerlijke aardappel-kaasgratin. Succes gegarandeerd!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 700 g aardappelschijfjes (koelvers Oerlemans)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 200 g tuinerwten (diepvries)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 g eikenbladsla melange
  • Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Klop in een schaal de eieren met de slagroom los.
  3. Schep er de aardappelschijfjes en de helft van de kaas door.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal.
  6. Strooi er de rest van de kaas over.
  7. Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  8. Ontdooi de erwten in een zeef onder stromend warm water.
  9. Klop een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.
  10. Meng de slamelange met de doperwten en de balsamicodressing.
  11. Serveer de aardappelgratin met de salade.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30 minuten oventijd.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.