Placeholder

Recept voor Piña-Coladaijsjes

Wil je echt eens iets anders dan anders? Maak dan ijslolly’s van deze heerlijke tropische cocktail met ananassap, rum en kokosmelk.

Wil je echt eens iets anders dan anders? Maak dan ijslolly’s van deze heerlijke tropische cocktail met ananassap, rum en kokosmelk.

Voor 8 drankjes/ijsjes

Boodschappenlijstje:

  • 3,5 dl ananassap
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 dl rumsap van
  • 1 limoen

Extra nodig: 8 ijslollyvormen (à 75 ml).

Aan de slag!

  1. Meng in een schenkkan het ananassap met de kokosmelk, de rum en het limoensap.
  2. Schenk het mengsel in de ijslollyvormpjes en zet ze in de vriezer.
  3. Roer de ijsjes na ca. 30 minuten met een roerstaafje door, aangezien het ananassap de neiging heeft naar de bodem te zakken.
  4. Herhaal deze handeling eventueel nog één of twee keer, tot het mengsel lobbig is en zich niet meer scheid.
  5. Sluit de vormpjes met de dekseltjes met stokje.
  6. Laat de ijslolly’s in ca. 4 uur (of tot ze hard zijn) in de vriezer bevriezen.
  7. Dompel de ijsjes voor gebruik kort onder in heet water en trek ze voorzichtig uit de vormpjes.

TIP: Liever alcoholvrij? Dit is ook een lekker ijsje als je de rum weglaat.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk