Placeholder

Recept uit de foodtruck: Anya’s favoriete pizza

Foodtruckfestivals zijn helemaal hip. Vriendin was op Foodfestival Trek in Eindhoven en spotte de leukste trucks én hun leuke eigenaressen. Hier op Vriendin.nl delen zij heerlijke recepten. Vandaag: Anya’s favoriete pizza.

Foodtruckfestivals zijn helemaal hip. Vriendin was op Foodfestival Trek in Eindhoven en spotte de leukste trucks én hun leuke eigenaressen. Hier op Vriendin.nl delen zij heerlijke recepten. Vandaag: Anya’s favoriete pizza.

Pizza Prosciutto
Voor een plaat pizza (40 bij 60 cm):
-300 gram meel tipo '00'
-30 gram verse gist
-Scheutje olijfolie
-Theelepel (zee)zout
-Kwart theelepel suiker
-300 ml water

Strooi het meel over je werkblad(marmerblad), in een bergje. Maak hier een kuil in en giet hier driekwart van het lauwwarme water in. Doe hier de verse gist in. Laat dit langzaam oplossen. Strooi de suiker en het zout in de rand van het meel. En de olijfolie in het kuiltje. Begin in het kuiltje met je vingers te roeren en doe daar met en met steeds meer meel bij tot dat dit een geheel vormt. Is het te droog of brokkelig, doe er dan de rest van het water bij. Is het te nat, doe er dan wat meer meel bij. Bestuif een kom met meel, doe hier de deegbal in met een theedoek over de kom en laat dit 1,5 uur rijzen op een niet te koude plek (kamertempratuur). Na 1,5 uur bestuif je je werkblad weer, doe hier de deegbal op en kneed dit nog 5 minuten stevig door om meer lucht in het deeg te krijgen. Strijk het deeg uit op een lange bakplaat. Doe hier tomatensalsa op (verse tomaat, basilicum, snufje zout, 2 teentjes knoflook in de blender) strijk dit dunnetjes over de plaat uit. Strooi geleidelijk mozzarella over de plaat, ook niet te dik, vergeet niet ook de randjes te beleggen. doe hier verse kruiden op, oregano, basilicum, peper, zeezout en besprenkel er olijfolie met knoflook erin, overheen. Zet de oven op de hoogste stand, wacht tot dat deze heet genoeg is en haal de pizza eruit als de mozzarella helemaal gesmolten is en begint op de bollen, onze ovens worden 300 graden, als de pizzas klaar zijn ziet het geweldig uit hoe ver de mozzarella kan opbollen, dan weten we dat de pizza perfect gebakken is. Haal de pizza eruit, schuif het van de plaat op een mooie houte plank. Snijd deze in stukjes, beleg ieder stuk met een lekkere plak Prosciutto di Parma, handje rucola, rasp hier verse Parmigiano op, besprenkel nog een keer olijfolie erover heen en buon appetito. Je heerlijke luchtige, brosse Pizza Prosciutto a Taglio is klaar.

Lees het verhaal van Anya en Tessa in Vriendin 29.