Placeholder

Recept voor soesjestaart

Een cake bedekt met soesjes. Onweerstaanbaar lekker!

Een cake bedekt met soesjes. Onweerstaanbaar lekker!

Voor 10-12 kinderen.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 g mascarpone
  • 4 el suiker
  • sap en rasp (alleen het geel) van 1 citroen
  • 3 el viervruchtenjam
  • 12 kleine slagroomsoesjes (kant-en-klaar)
  • poedersuiker om te bestrooien
  • verjaardagskaarsjes
  • Extra nodig: mixer, ingevette springvorm van 20 cm doorsnee.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker romig. Klop er één voor één de eieren door.
  3. Spatel het bakmeel erdoor en roer tot je een glad beslag hebt.
  4. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de vorm en snijd hem met een lang scherp mes horizontaal doormidden, zodat je 2 schijven hebt.
  6. Meng in een kom de mascarpone met de suiker, citroensap en citroenrasp. Bestrijk de onderste helft van de cake met de helft van het mascarponemengsel.
  7. Besmeer de onderkant van de bovenste helft van de taart met de jam en leg deze op de helft met mascarpone.
  8. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van het mascarponemengsel.
  9. Verdeel de soesjes over de taart en bestrooi ze met poedersuiker. Zet de verjaardagskaarsjes erop.

 

  • Een jongenspartijtje? Plaats een voetbal in het midden tussen de soesjes en wat klein speelgoed, zoals autootjes of bootjes, op de rand van het bord.
  • Voor een meisjestaart kun je de soesjes in roze glazuur dopen. Meng 100 g poedersuiker met 2-3 theelepels rode limonadesiroop en doop de bovenkant van de soesjes erin. Zet de soesjes op de taart en laat het glazuur drogen.

 

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.