Placeholder

Marsepeinbonbons

Veel families hebben dit weekend al Sinterklaas gevierd, maar vanavond is het natuurlijk officieel pas echt Pakjesavond! Vandaar nog een zoete snack voor het heerlijk avondje.

Veel families hebben dit weekend al Sinterklaas gevierd, maar vanavond is het natuurlijk officieel pas echt Pakjesavond! Vandaar nog een zoete snack voor het heerlijk avondje.

Zoet, voor ca. 20 bonbons

Boodschappenlijstje:

  • 300 g marsepein (zie basisrecept van marsepeinen wortels)
  • ca. 10 amarenen (kersen op siroop), uitgelekt
  • 200 g pure chocolade
  • 150 g gemengde ongezouten noten

Extra: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verdeel de marsepein in ca. 20 kleine porties en draai er balletjes van.
  2. Druk voor de amarenenbonbons de balletjes tot dunne, ronde lapjes.
  3. Leg in het midden van elk lapje een kers en kneed er de marsepein omheen.
  4. Druk voor de notenbonbons de balletjes marsepein met de palm van je hand tot schijfjes van ca. 1,5 cm dikte.
  5. Smelt de chocolade in een kom of pan die je boven een pan met zacht kokend water hangt (= au bain marie).
  6. Let erop dat het water de kom of pan met chocolade niet raakt.
  7. Haal de marsepeinen balletjes met kers met behulp van twee vorken door de chocolade en leg ze op een groot bord dat is bekleed met een stuk bakpapier.
  8. Haal vervolgens de marsepeinen schijfjes door de chocolade en leg ze ook op een bord bekleed met bakpapier.
  9. Verdeel de noten over de schijfjes.
  10. Laat de bonbons in de koelkast in ca. 30 minuten hard worden.

Bereidingstijd: ca 25 minuten.

Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. At-Home, Magimix, Nijhof en Studio bazar.