Placeholder

Maken: de lekkerste waterijsjes met fruit

Wie denkt aan de zomer, denkt aan ijs. Ben je al die standaardijsjes, zoals een Raketje, zat of wil je gewoon gezonde ijsjes maken? Maak dan ijs met je favoriete fruit!

Wie denkt aan de zomer, denkt aan ijs. Ben je al die standaardijsjes, zoals een Raketje, zat of wil je gewoon gezonde ijsjes maken? Maak dan ijs met je favoriete fruit!

Nodig:
– 
Je favoriete fruit
– 60 ml water
– Snijplank en mes
– Blender
– IJsvormpjes of houten stokjes (te koop bij de Xenos of Action)

Aan de slag!
1. 
Doe het fruit in de blender en mix het tot een glad mengsel
2. Verdun het gepureerde fruit met het water
3. Vaak is fruit van zichzelf al heel zoet, waardoor er geen suiker bij hoeft. Wil je dit wel, dan kun je het ijs zoeter maken door siroop, honing of een klein beetje suiker toe te voegen.
4. Giet de mix in de ijsvormpjes. Om je ijsjes iets extra’s te geven, kun je (kleine) stukjes fruit in het vormpje leggen en daarna de mix in de vormpjes gieten.
5. Heb je vormpjes zonder deksel en blijven losse stokjes niet rechtop staan? Vries de gevulde vormpjes dan alvast 30 minuten tot een uur in en steek daarna de stokjes erin.
6. Haal ze na 4 -12 uur uit de vriezer (even checken of ze hard bevroren zijn), houd ze onder warm water om het ijs uit de vormpjes te krijgen.  En daarna kan jij, of je kids gaan genieten van je zelfgemaakte waterijsjes!

Tip: Je kunt in plaats van water ook (biologische) yoghurt gebruiken. Maak je de ijsjes voor jezelf, dan kun je er nog een scheutje alcohol in gieten, zodat je bijvoorbeeld een mojito ijsje kunt maken.

Een aantal lekkere combinaties:

  • Citroen, water en suiker
  • Sinaasappelsap, kiwi en yoghurt
  • Aardbei, sinaasappel, amandelmelk
  • Blauwe bessen, honing en yoghurt