Placeholder

Maiskoekjes

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Kom helemaal in wereldse sferen met deze heerlijke hapjes en drankjes en begin je eigen feestje goed…

Voor ca. 20 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 blikje mais
  • 100 g feta of cheddar
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 el jalapeño pepers (potje)
  • 2 eieren
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 el melk
  • 2 el gehakte koriander
  • 4 el olijfolie

Aan de slag!

  1. Laat de mais uitlekken.
  2. Verdeel de kaas in blokjes, maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Laat de pepers uitlekken en hak ze fijn.
  4. Klop de eieren los met de melk, schep er de bloem door en vervolgens de maïs, kaas, koriander, paprika en peper.
  5. Breng het geheel op smaak met zout.
  6. Verhit de olie en schep steeds ca. 6 bergjes van het mengsel in de pan, druk ze iets plat.
  7. Bak ze tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de andere kant bruin.

Serveer warm.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.