Placeholder

Hoera! Ikea komt deze zomer met een vegetarische hotdog

De originele hotdog van Ikea is uitgegroeid tot een ware traditie, maar nu kunnen ook vegetariërs ervan genieten. De Zweedse keten komt namelijk met een veggie hotdog. “We voelen de verantwoordelijkheid om eten te verkopen dat goed is voor ons en de planeet. We hopen dat deze veggie hotdog mensen kan inspireren om vaker voor…

De originele hotdog van Ikea is uitgegroeid tot een ware traditie, maar nu kunnen ook vegetariërs ervan genieten. De Zweedse keten komt namelijk met een veggie hotdog.

“We voelen de verantwoordelijkheid om eten te verkopen dat goed is voor ons en de planeet. We hopen dat deze veggie hotdog mensen kan inspireren om vaker voor plantaardige en duurzame opties te kiezen”, aldus Michael La Cour, directeur van Ikea Food.

Ikea heeft in een reactie op Instagram aangegeven dat het prototype 100% uit plantaardige ingrediënten bestaat, maar dat ze hem nog niet vegan kunnen noemen. Het is nog onduidelijk of de toevoegingen ook compleet vegan zijn. Ze zijn er momenteel nog druk mee bezig.

De Veggie hotdog wordt nu nog getest in een winkel in Malmö, maar in augustus kunnen wij hem in Nederland ook proeven. Wij kunnen niet wachten!